ПОЛУЧИТЕ 10% СКИДКУ!


Вступив в нашу группу в ВКонтакте Вы автоматический получаете 10% скидку на все работы и услуги нашего сайта.

Вступить в группу

ПОЛУЧИТЕ 20% СКИДКУ!


Чтобы получить 20% скидку на все услуги и работы Вам нужно вступить в нашу группу в Вконтакте и рассказать о нашем сайте на вашей странице.

Платный

Буаз саулық азықтандыру



МАЗМҰНЫ

КІРІСПЕ БӨЛІМ..................................................................................................3-4

1.1. Әдебиетке шолу.............................................................................................5-6

ІІ. НЕГІЗГІ БӨЛІМ

2.1.Қойды азықтандыру.....................................................................................7-11

2.2. Саулықты азықтандыру ерекшеліктері...................................................12-16

2.3. Қозыны азықтандыру................................................................................17-18

2.4. Буаз саулықты азықтандыру нормасы....................................................19-21

2.5.Қозылы қойларды азықтандыру...............................................................22-24

ІІІ. ҚОРЫТЫНДЫ БӨЛІМ..............................................................................25-26

Пайдаланылған әдебиеттер тізімі...................................................................27-28

КІРІСПЕ БӨЛІМ
Қой шаруашылығы - ата-бабамыз ежелден айналысқан ата кәсіп, елімізде ежелден дамыған мал шаруашылығының саласы. Ғасырлар бойы қой өсіріп, қоймен тіршілік еткендіктен, бұл саладан халқымыздың тұрмысына қажетті көптеген өнім өндіріледі. Қой еті мен сүті тағамға, жүні мен терісі киім-кешекке, қиы отқа, түяқ пен мүйізі түрлі түйме сияқты бұйымдарға, құйрық майы емге, елтірісі жағаға, асығы мен тобығы ойынға пайдаланылады.
Қойдың өте көп жерге тарап, кез келген халықтың өсіретіндігінде себеп-салдар жоқ емес, соның ең бастысы қойдың алуан-алуан табиғи жағдайларға төзімділігі, бейімділігі. Соған орай қой қысы қатты, қары қалың солтүстікте де, желі ызғарлы, жайылымы шөлейт жерлерде де, жазы ыстық, жайылымы құмды оңтүстікте де өсіріле береді. Оған қойдың биологиялық ерекшеліктері арасындағы ең бір негізгісі - түрлі жайылым отын өте жақсы пайдалана алатындығы мүмкіндік туғызады.
Осындай адам тіршілігіне қажетті жан-жақты қасиеттері үшін қойды түрлі шаруашылықтарда көптеп өсіреді. Қой жүнінен жіп иіріліп, түрлі жүн өнімдері тоқылады, киіз басылып, кілем, сырмақ, текемет сияқты ұлттық өнер бұйымдары дайындалады. Өңделген елтірісінен ішік, тон, шалбар, етік тігіледі. Сүтінен бір жағынан ұлттық, екінші жағынан емдік, диеталық қасиеттері жоғары құрт, ірімшік, айран, қаймақ тағамдары дайындалады.
Жалпы қой шаруашылығының өнімділігін, қазіргі қол жеткен зоотехния ілімі мен технологиясын жақсы қолданумен, ерекше жаңалық жасамай-ақ, көп қаржы шығармай-ақ, едәуір жақсартуға да көбейтуге де әбден болады.
Азықтандыру қоректілігі мен құнарлылығын жақсарту арқылы қой жүнінің ұзындығын - 15-25%, қырқымындағы түсімін 10-12% ұлғайтуға болады.
Қой азықтандыру ерекшеліктері: онын жасына, жыныстық ерекшеліктеріне, алынатын өнімге, физиологиялық әрекетгерге, тұқымына байланысты.
Курстық жұмыстың мақсаты – «Ауыл шаруашылық малдарын азықтандыру» пәнінен алыған білімді тереңдету. Қойларды, саулықтарды азықтандыру ерекшеліктері туралы терең білім алу.
Курстық жұмыстың міндеттері – берілген мақсатқа жету барысында келесі міндеттер атқарылды:
1. Қойды азықтандырудың ерекшеліктері туралы;
2. Буаз саулықтарды азықтандыру рациондарымен танысу;
3. Буаз саулықтарды азықтандырудың ерекшеліктері туралы мәліметтер берілді.

Пайдаланылған әдебиеттер тізімі
1. Джапаридзе Т. Г., Зарытовский В. С. и др. Овцеводство. М: Колос, 1983.
2. Васильев Н. А., Цельютин В. К. Овцеводство. - М. : Колос, 1979. -201 с.
3. Садықұлов Т. С, Бексеитов Т. К. Мал өсіру және селекция. — Павлодар, 2009. -375 б.
4. Сабденов К. С. т.б. Қой шаруашылығының тиімділігін арттыру жөніндегі ұсыныстар. - Астана, 2008. - 95 б.
5. Сабденов Қ., Абдуллаев М., Қулатаев Б. Қой шаруашылығының технологиясы. - Астана, 2008. - 295 б.
6. Мырзабеков С. Ш., Ерохин А. Овцеводство. - Алматы, 2005. -305 8. Николаев А. И., Ерохин А. И. Овцеводства. - М., 1987. - 350 б.
7. Целютин В. Н., Деревянко О. Ф. Практикум по овцеводству и технологии производства шерсти и баранины. — М., 1990. - 110 с.
8. Попов И. Н. Эдильбаевская овца - Алма-Ата, 1951.
9. А. Доромыслов, «Овцоводство», 1986ж.
10. Иванов М.Ф. Овцеводство. -М.: Сельхозгиз, 1935.
11. Вениаминов А. А. Породы овец мира. - М.: Колос, 1984.
12. Иванов М. Ф. Мясо-сальные овцы.- М., 1964.
13. Иванов М. Ф. Курс овцеводства. -М.: Сельхозгиз, 1947
14. Ермеков М. А., Голодонов А. В. Курдючные овцы Казахстана. -Алма-Ата: Кайнар, 1976
15. Иванов М. Ф. Пути развития овцеводства // Собрание сочине-ний. - М., 1964.
16. Бексеишов Т. К. «Инбридинг и препотентность баранов-произ-водителей». - Павлодар, 2003. — 160 с.
17. Жиряков А. М., Хамицаев Р. С. «Промышленное скрещивание овец». - М.Агропромиздат, 1986. - 260 с.
18. Медеубеков К. У., Нартбаев А. және т.б. «Северо-казахские мериносы».- Шымкент, 1996. - 190 с.
19. Мұхамедгалиев Ф. М. «Актуальные проблемы частной генетики сельскохозяйственных животных». - Алматы, Ғылым, 1981. - 340 с.
20. Чижик И. А. «Альбом по контуции и экстерьеру сельско-хозяй-ственных животных» - Ленинград. Колос, 1972. - 445 с.
25. Алексеев А. В. Мал өсіру негіздері. - Алматы ,1974.
26. Қасымов Қ., Өтесінов Ж. Қой өсіру технологиясы. Алматы: Қайнар, 1988.
27. Несіпбаев Т. Қойды тиімді азықтандырудың фианологиялық негіздері. - Алматы: Қайнар,1980.

Виды оплаты


Купить с помощью терминала QIWI (Как купить? Фото отчет):
1 Оплата услуг
2 Электронные деньги
3 Выберите «QIWI кошелек»
4 Введите номер телефона: +7 (747) 464-83-23
5 Обязательно проверьте правильность номера
6 Внесите оплату 1000 тг.
7 Сохраните чек

После покупки, напишите письмо на почту megareferat@mail.ru с текстом: ФИО, Ваш Email адрес, время оплаты и название нужной работы.
Мы обьязательно отправим работу на Вашу почту.

Мы никого не обманываем! Если возникли вопросы, пишите на WhatsApp номер +7 (747) 464-83-23!


ЯНДЕКС.ДЕНЬГИ арқылы сатып алу:

Жұмыстың бағасы: 1000 тг.
Мына счетті толтырыңыз: 41001878260157

Жіберген соң, megareferat@mail.ru поштасына немесе +7 (747) 464-83-23 нөміріне:
Өзіңіздің поштаңызды және қажет жұмыстың толық атын жазып жіберіңіз. Жұмысты поштаңызға жібереміз.

Біз ешкімді алдамаймыз! Егер қосымша сұрақтар болса, +7 (747) 464-83-23 номеріне хабарласыңыз!


Купить Заказать работу

Цена: 1000 тг.

Тип: Курсовой

Категория: Биология

Дата опубликования: 02.04.2015 07:53

Закрепить проект Выделить проект

ЗАРАБАТЫВАЙТЕ ВМЕСТЕ С НАМИ!


Что нужно для этого сделать:
1. Нужно Войти на сайт
2. Загрузить свои работы на сайт;
3. Установите свою цену (цена должна быть адекватной, иначе врядли кто-то купит);
4. Мы добавляем лишь свою комиссию;
5. Заработанные деньги можно вывести на банковскую карточку.


НАШ САЙТ В СОЦИАЛЬНЫХ СЕТЯХ: